I.T.P.

                        STATIE INSPECTIE TEHNICA – ITP 

*Stație de inspecție tehnică periodică ITP 

Pentru masini cu masa până în 3,5 T si autoturisme 4×4 permanent!
Program: L-V orele: 8-19:30, S orele: 8-13:30

 

                                                                PRETURI:

*Autoturism: 130 ron

Revenire: Gratis

*Autoutilitare:250 Ron

Revenire: Gratis

*Suv si 4×4: 200

Revenire:Gratis

*Taxi : 90 ron

*Microbuze scolare/Transport persoane : 200ron

Revenire: Gratis

STATIE ITP

 

Inspectia tehnica periodica (ITP) este un proces important pentru proprietarii de autovehicule, deoarece aceasta asigura siguranta si functionalitatea corespunzatoare a vehiculului. In Romania, ITP este obligatorie pentru toate autovehiculele, in functie de categoria lor, si trebuie efectuata la intervale regulate.

Cerintele pentru a putea efectua ITP difera in functie de tipul de autovehicul, insa, in general, acestea includ: asigurarea ca autovehiculul este in stare buna de functionare, farurile, luminile si semnalizatoarele functioneaza corespunzator, sistemul de franare este in stare buna si functiile de siguranta, cum ar fi centurile de siguranta, functioneaza corect.

Pentru a fi eligibil pentru ITP, autovehiculul trebuie sa fie inmatriculat. De asemenea, proprietarii trebuie sa aiba cartea de identitate a autovehiculului, talonul  si asigurarea obligatorie .

In ceea ce priveste procesul de inspectie tehnica periodica, acesta este realizat de un inspector autorizat. Inspectorul va efectua o verificare exhaustiva a autovehiculului, inclusiv a componentelor de siguranta, sistemelor de franare, suspensiei, sistemului de directie si a altor aspecte cheie. In cazul in care inspectorul identifica probleme, proprietarul va fi informat si trebuie sa le remedieze inainte de a putea trece de inspectie.

Este important ca proprietarii de autovehicule sa respecte termenele de ITP, pentru a-si asigura ca vehiculul lor este in siguranta si functioneaza corect pe drumurile publice. In caz contrar, proprietarii se pot confrunta cu amenzi, iar vehiculul lor poate fi  interzis sa circule pe drumurile publice. Prin urmare, efectuarea ITP este o responsabilitate importanta a proprietarilor de autovehicule si ar trebui tratata ca atare.

 

NOUA LEGE ITP

Legea va intra în vigoare la data de 20 mai 2018 

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1017 din 21 decembrie 2017 a fost publicată Legea nr. 260 din 19 decembrie 2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică.continuare